עיתון כפר ורדים א לה כפר 183 | תמונות, פיתוח / בן עמי מוסק

תמונות, פיתוח / בן עמי מוסק

שיק פירות, רק מירקות

בתמונות מצולם יונתן ברם, השף של המסעדה הביתית החדשה "ויאכלו". וזה מה שיש לו לומר על סדרת הצילומים:

גספצ'ו זה אחד "המרקים" האהובים עליי. אני שם גרשיים כי הוא מבחינתי כמעט כמו שיק פירות, רק מירקות. הוא נהדר בקיץ, קר קר, אם אפשר בתוספת בריזה. חשוב מאד להגיע ל"פונטו" (הנקודה) המדויק של חומץ ומלח, ואז נוצרת סינרגיה אמיתית שעולה על סכום חלקיה. אני אוהב להוסיף שמן זית בסוף, תוך ערבוב בבלנדר ידני כדי להוסיף "נפח" דרך אמולסיה. שרימפס קריסטל, מהים התיכון ממש פה אצלנו, צלוי במחבת, מתחבר נהדר לרעננות של המרק. כדאי להגיש אותו עם הראש, שם מתחבא חלק גדול מהטעם, ולא להתבייש ולשים כמה ממש בתוך המרק. אני מפריד ביניהם מטעמי אסטתיקה גרידא.

 
 

מתכון גספצ'ו אנדלוסי

חומרים

2 ק"ג עגבניות בשלות
1 בצל לבן
2 שיני שום
גבעול סלרי
1 פלפל אדום
1 מלפפון

מלח, חומץ לבן, שמן זית

 הכנה

  • לשטוף את כל הירקות, לקלף את הבצל והשום, להוציא את הגרעינים מהפלפל.
  • לטחון את כל הירקות במג'ימיקס כמה דקות לכל נגלה, ולסנן במסננת דקה. צריך לערבב טוב את החומר בתוך המסננת כדי שייצא הנוזל, ולזרוק את החומר היבש.
  • להוסיף למיץ שנותר מלח וחומץ לפי הטעם, ואז, תוך כדי ערבוב בבלנדר הידני, להוסיף כרבע כוס שמן זית.

 בתיאבון!

 

 חזרה לורדה ומדורים