גיליון א-לה כפר דצמבר 174 | מתכון לכבוד החנוכה

מתכון לכבוד החנוכה

לא על השמן לבדו

מתכון מפתיע: גם סופגניות, גם איכותיות וגם ללא טיגון: סופגניות שוקו-שוקו במילוי קרם וניל באדיבות "נועלו'ש"

חג החנוכה בפתח. ריח טיגון ברחובות וסופגניות בשפע בכל פינה.

סופגנייה בעלת הר סוכר וריבה מתוקה היא כיף גדול, אך כיף גדול עוד יותר הוא לשנות קמעה את ההרגל ולהכיר סופגנייה שונה במקצת: סופגניית שוקו-שוקו במילוי קרם וניל. זוהי סופגנייה בעלת טעם עשיר, אך היא אינה זקוקה לטיגון עמוק ואינה דורשת זמן הכנה ממושך. יתרונה הגדול: הקטנה משמעותית של השומן הרווי, ועם זאת שמירה על טעם נהדר ועסיסי.

סופגניות שוקו-שוקו במילוי קרם וניל (25 סופגניות):

חומרים לסופגניות:

  • 500 גר' קמח (שטבל 2)
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 300 מ"ל חלב
  • ביצה
  • 100 גר' סוכר

חומרים לקרם וניל:

  • 250 מ"ל חלב
  • מקל וניל
  • 3 חלמונים
  • 75 גרם סוכר
  • 30 גרם קורנפלור
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה

סופגנייה: מערבלים קמח, קקאו וקורט מלח כחצי דקה במיקסר עם וו לישה. בקערה נפרדת שמים ביצה, חלב, שמרים וסוכר, מערבבים מעט. מערבבים את שתי המסות במיקסר כ-10 דקות עד שהבצק רך ואלסטי. מעבירים את הבצק לקערה ומכסים עם בד. מתפיחים עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-25 כדורים. מניחים בתבנית מרופדת עד להכפלת הנפח. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות.

קרם וניל: טורפים חלמונים, קורנפלור וסוכר בכלי. חוצים את מקל הווניל, מניחים בסיר, מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. שופכים כרבע מכמות החלב לכלי שהכנו מראש, טורפים, מוסיפים לאט את שארית החלב. מחזירים לסיר ומאחדים את המסה כ-3 דקות על האש. מקררים את המסה.

מקציפים שמנת מתוקה, וטורפים את התערובת עם השמנת המוקצפת. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן מספר 8, ממלאים את הסופגנייה בנדיבות. מפזרים אבקת סוכר/קקאו עם מסננת קטנה.

חג שמח,

שף מוטי יפרח

"נועלו'ש"