א-לה כפר גיליון 202 ינואר 2012 | ורדה

ורדה

כגלילית גאה, ורדה שמחה למקרא הידיעה שהשר שלה, זה שאחראי על הנגב והגליל, זכה בתואר איש השנה בתחום הנדל"ן. כששמעה שהתואר הוענק לו על ידי המכללה האקדמית נתניה ורדה עדין נתנה כבוד. כשקראה את הבטחתו של השר (סילבן שלום, כן?) "תוך שלוש שנים נוזיל משמעותית את מחירי הדיור בנגב ובגליל", היא הבינה: מחירי הנדל"ן באזור הולכים לרדת לקאנטים.

ואם כבר זכיות ותארים, אז נמשיך: גן התעשייה תפן זכה בחמישה כוכבי יופי בתחרות השנתית לתעשייה יפה בישראל מטעם "המועצה לישראל יפה". מנכ"ל הגנים, אריה דהן, קיבל את הפרס מידי שר התמ"ת, שלום שמחון, ככה שהפרס נשאר בגליל. איכשהו, יש לורדה הרגשה שאם קצת מאמץ, אפילו היא הייתה זוכה בכמה כוכבי יופי.

ובחנוכה, כרגיל הייתה במוזיאון הפתוח פעילות עניפה לילדים, רק מה – מאוד מאוד שקטה. למה? כי הייתה הופעה של פנטומימאי, זה למה.

בנר ראשון של חנוכה היה אירוע נחמד, שכלל את מירוץ הלפיד מפקיעין לכפר, הדלקת נר וכמובן – נגינה משובבת נפש של תזמורת הנוער. האש אמנם דלקה בנרות אבל הטמפרטורות גירדו את האפס, ובעלי אוזניים רגישות נאלצו לשמור עליהן לבל ינשרו. זה כלל גם את אחד מנגני החלילית בתזמורת, שכיסה את אוזניו בקפוצ'ון, ולמרות זאת נשאר בקצב עם כולם.

לפחות שבעה חבר'ה מהכפר רצים ממש היום (חמישי 12.1, למקרה שלוקח לכם שבוע עד שאתם פותחים ת'תיבת דואר) במרתון טבריה. לשניים מהם זה המרתון הראשון בחיים. כמה מזג האוויר גשום וסוער ורטוב וקר? כששורות אלו נכתבות רק אלוהים יודע ואולי גם נעמה אייזנבוך. עכשיו גם אתם יודעים והמרתוניסטים גם מרגישים.

ורדה, אגב, עוד לא רצה לשום מקום, אבל היא הצטרפה לחבר'ה בהכנות למרתון. במיוחד לשלב בהכנות שנקרא "העמסת פחמימות ריקות". זה כולל ערימות של פסטה ודי הרבה לחם לבן. אם ההכנות יעלו יפה, יש מצב שבשנה הבאה ורדה שוב תצטרף אליהן.

ורדה שמחה לבשר: בכפר מתפתחת תרבות בתי קפה של ממש, במיוחד בשישי בבוקר. אם אתם מתכננים לבלות איזה בוקר שישי בקפה אחר, בקפה מאר"ג, בלחמים או במסעדת נטאלין, כדאי מאוד שתזמינו קודם מקום. אחרת אתם עלולים לחכות זמן רב, וגם זה יכול להיות ללא הועיל. עכשיו צריך רק להתחיל לבלות גם ביום ראשון (ושני, שלישי, רביעי וחמישי).

ואם כבר חמישי, אז בקפה אחר מיסדו מסורת בשם "בר אחר", בה משנה הקפה את אופיו ואף את תפריטו. בחמישי האחרון הגישו שמה סושי, שנגמר עד תום. מירי מלניק, אחת מבעלות הקפה, התלוננה בפייסבוק שלה: הכל נגמר, ולי נשאר רק הקצוות.

בעדיה עשו ערב הדגמה לעיצוב החדש ולמטבח החדש, עליו הופקד השף סיון אמסלם מהדרל'ה. חוץ משיתוף הפעולה הנאה, ורדה לא יכולה להתעלם ממכנה משותף: שני העסקים פועלים כבר שנים על ידי בני זוג שמנהלים אותם יחדיו: הדר וסיון אמסלם את הדרל'ה, ועדי ויהודה סוליקרו בעדיה. ולא רק זאת, גם שמות העסקים מתכתבים עם השמות של העושים והעושות במלאכה. כנומרולוגית חובבת וחרטטנית מקצוענית, ורדה משוכנעת שזו סגולה להצלחה.

ורדה מעריכה הומור וסאטירה מצד אחד, ומאמינה שלכל אחד מגיע להתבטא מאותו צד. ככה שאם היא שומעת על עלון סאטירי חדש, ועוד של חרדים, היא תהיה הראשונה לפרסם. אז הנה היא מביאה כאן כלשונה את ההודעה לעיתונות, בדיוק כפי שניסח אותה עורך העלון.

הכותרת היא "עלון סאטירי חדש של עיתונאים חרדים נגד ההסתה של כלי התקשורת", וזה לשון ההודעה: העיתונאי החרדי אלי זלמנוביץ' יזם עיתון סאטירי חדש בעקבות אירועי השבועות האחרונים נגד הציבור החרדי בבית שמש. הכותרת הראשית ב"עיתון" – דיווח על מאפייה של חרדים בבית שמש שאופה מצות עם... דם של חילונים. שאר הכותרות עוסקים בהשלכות של ה"פרשה" החדשה, כשהכל כמובן עם נגיעה סאטירית. המטרה היא להראות לכולם את הרמה של כלי התקשורת החילוניים, אומר זלמנוביץ. זלמנוביץ' טוען כי בשבוע האחרון התקשורת הכלילה את כל הציבור החרדי בגלל מעשה של כמה אנשים בודדים. "התקשורת יודעת את זה, אבל נוח לה לצאת בכותרות בומבסטיות נגד כל החרדים". 

אם קיבלתם חשק ואתם רוצים לקרוא עוד, ורדה לא התעצלה, ביקשה מהנכדים שיורידו בשבילה את העלון מהאינטרנט, ונחשפה לחידודים הבאים: תגובות נסערות במערכת הפוליטית: ח"כ נחמן שי: תמיד אמרתי שהחרדים מוצצים לנו את הדם; אריה דרעי: "רק רב אחד יכול לעצור את זה – רב ניצב יוחנן דנינו; הוותיקן ברומא בהודעה מיוחדת: התברר שצדקנו.

ורדה בתגובה: הירקת וגם הצחקת?

סתם, סתם, לא כל החרדים מצחיקים. זה באמת רק קומץ.

ונסיים את המדור בברכת שתעברו את החורף בשלום, ושיירדו הרבה גשמים אבל רק בלילה או רק על הכינרת.

 

שבת שלום.

 

המדור לא משהו? החבר'ה מהעיתון פתחו לורדה תיבת אי-מייל משלה, וגם הבטיחו שיעבירו לה את מה שמגיע לשם. אז יאללה, שלחו אייטמים. varda@alakfar.co.il