א-לה כפר. גיליון נושא 191 | יצא לאכול - אייל כץ

יצא לאכול - אייל כץ

 כששרימפס וחומוס נפגשים

מסעדת סאמאנא (השמיים שלנו) משלבת נפלא אוכל מקומי עם מנות צרפתיות, דגים ופירות ים

בתווך שבין המסעדות המזרחיות למסעדות הגורמה ומסעדות השף מתפתח ז'אנר ביניים מבורך: מסעדות המגישות מנות איכותיות בהגשה מוקפדת, מספקות חוויה של בילוי אך שומרות על מחירים סבירים.

בדיוק לז'אנר הזה (שמישהו כבר ימציא לו שם) שייכת מסעדת סאמאנא במג'דל כרום (כ-150 מטר מכביש 85, בכניסה המזרחית ליישוב): בניין חדיש, עיצוב פנים מושקע ומוקפד, מקצוענות גם בהגשה וכמובן – יופי של אוכל. בעל המסעדה והשף, מוניר קיוואן, השכיל לשלב בתפריט מנות ישראליות שכולנו מכירים מהמסעדות המזרחיות, לצד מנות מתוחכמות יותר (אבל במידה) על בסיס פירות ים ודגים. למנות המוכרות הוא מעניק טוויסט קטן שמצד אחד מקפיץ אותן מדרגה ומצד שני שומר עליהן בגבולות המוכר והאהוב.

גם הנוהג להזרים לשולחן המון סוגי סלטים כמנות פתיחה נשמר, רק שהסלטים כאן הם חגיגה נפלאה. למשל סלט של עגבניות טריות קלופות עם נענע, שום וקצת פלפל חריף, שממלא את הפה ברעננות כל כך ישראלית. או סלט רוקט מעולה עם עלים טריים ופריכים. והיו גם פטריות ממולאות שהוגשו עם הסלטים, פתוש עם כל המגילה, כלומר קרטונים זערורים, סומק במידה וגבינה מלוחה מגוררת שמוניר רוכש במחלבה סמוכה. והיו גם סלט אבוקדו, ותורכי, ומטבוחה, וטונה וחומוס שמתחרה בכל חומוסייה, ותירס, וגזר, וכרוב לבן, וכולם טובים וטעימים בלי פאשלה אחת לרפואה. חברי לשולחן, שקצת מתקשה עם פירות ים, אולי לא יסכים איתי, אבל מעל כולם התבלט סלט פירות ים פנטסטי, שבתפריט נחשב כמנה עיקרית, אבל לפעמים מוגש כבונוס עם הסלטים.

ועכשיו לעיקריות: ממולי הוגש סטייק פילה ברוטב שמנת ופטריות. הבשר משובח, הרוטב מעולה, העשייה המדויקת משאירה את הבשר מלא בטעם ורך ועסיסי ללעיסה, עד שנזקקתי למלוא יכולת השכנוע שלי כדי לקבל טעימה להתרשמות. מהמנה שלי איש לא קיבל טעימה, והיא חוסלה עד תום: שרימפס ברוטב שום ולימון. השרימפסים היו גדולים ובשרניים והוגשו בכמות נדיבה. הרוטב נתן את הקונטרא המתבקשת אך היה מספיק מאופק כדי להשאיר מקום לטעם הים של השרימפסים, והחיבור יצר מנה פשוט נהדרת.

המסעדה מחולקת לשני מתחמי ישיבה: אולם פנימי, ומרפסת סגורה הגובלת בחצר קטנה עם דשא. האולם מהודר יותר, עם גופי תאורה מעניינים, כסאות מרופדים ונוחים ומסך טלוויזיה למעוניינים. במרפסת כסאות קש איכותיים, שולחנות עץ, ואווירה קצת יותר משוחררת.

אחראי המלצרים, ווהאב, מכיר כל מנה, יודע להסביר בדיוק מה מרכיביה הוא גאה לספר שכל האוכל כולו נעשה במטבח המסעדה, טרי יום יום, כולל העוגה המצוינת עימה סיימנו, על בסיס שמנת מתוקה וחלב, שהיוותה חותמת מושלמת לארוחה שנגעה בשמיים.

סאמאנא, מג'דל כרום מזרחית, כ-150 מ' מכביש 85 (כרמיאל – עכו, רואים את המסעדה מהכביש), 054-4328120.

***

הכותב היה אורח המסעדה

בתמונה:
שולחן ערוך בסאמאנא. ארוחה שנגעה בשמים